Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Pesten En Drugs Hoe Pascal 19 Ontsnapte Aan De Duivelse Cirkel

Pesten en drugs: hoe Pascal (19) ontsnapte aan de duivelse cirkel

Van pesterijen naar harddrugs

Pascal was pas 9 jaar toen hij voor het eerst werd gepest. De pesterijen werden steeds erger en op zijn 15e begon hij met harddrugs te gebruiken. "Ik dacht: het heeft geen nut dat ik besta", vertelt Pascal.

De duivelse cirkel

De harddrugs zorgden ervoor dat Pascal zich nog slechter ging voelen. Hij raakte verslaafd en belandde in een vicieuze cirkel van pesten en drugsgebruik. "Ik was zo diep weggezakt dat ik geen uitweg meer zag", aldus Pascal.

Hulpverlening

Toen Pascal 19 jaar was, besloot hij hulp te zoeken. Hij kwam terecht bij een hulpverleningsorganisatie die hem begeleidde bij het afkicken van de drugs en het verwerken van de pesterijen. "Het was een lange en moeilijke weg, maar ik ben eruit gekomen", zegt Pascal.

Trots op zichzelf

Pascal is nu trots op zichzelf dat hij zijn verslaving heeft overwonnen. Hij wil andere jongeren die kampen met pesten of drugsgebruik inspireren om ook hulp te zoeken. "Er is altijd hoop", aldus Pascal. "Je hoeft het niet alleen te doen."

Tips voor ouders

Ouders kunnen veel doen om hun kinderen te beschermen tegen pesten en drugsgebruik. Hier zijn een paar tips: * Praat met je kind over pesten en drugsgebruik. * Wees alert op tekenen van pesten of drugsgebruik. * Zoek hulp als je denkt dat je kind wordt gepest of drugs gebruikt. * Steun je kind en laat hem of haar weten dat je er voor hem of haar bent.

Hulpverleningsorganisaties

Er zijn veel hulpverleningsorganisaties die jongeren en hun ouders kunnen ondersteunen bij het omgaan met pesten en drugsgebruik. Hier zijn een paar voorbeelden: * Meldpunt Kindermishandeling: 0800 - 0500 * Stichting Korrelatie: 088 - 344 1000 * Jellinek: 088 - 555 3030

Meer informatie

* https://www.pestweb.nl/ * https://www.drugsinfo.nl/ * https://www.jellinek.nl/


Komentar